Mittsommarträffen Katrineholm 2022

“Ja! Klart vi ska till Mittsommarträffen!” Så lät det i telefonen när Jag (Stålhandske), Lasse och Björninen pratade om Mittsommarträffen. 

Sagt och gjort, Björninen och jag åkte tidigt från Sveg för att få en språngfika hos Lasse i Falun innan vi drog vidare. Vädret hotade lite med regn men resan till Falun gick som smort. Lasse hade ju lite roligare vägar han visste om så han flöt med kurvorna medan vi från Sveg kör som vi brukar, rakt fram, gena hellre rakt igenom än ligga i kurvor, vi kallar det “grön körning”. 

Vi stannade för att äta innan katrineholm och såg mörka moln smyga fram. Men hårda bikers som vi är så valde vi att köra utan regnställ. “Vi hinner före, vi kör ju VMAX!” skrockade vi gemensamt.

 Vi hann inte före. 

Himlen öppnade sig som vid oljepluggen på en Harley (oavsett årsmodell) och vi såg knappt vägen så vi kastade oss in på en parkeringsficka och drog på regnjackorna. Framme hos Träffgeneral Per så bjöds på findricka i finglas efter att ha hängt allt på tork i garaget. 

På Fredagen var det till att hämta grejer för träffen, grill, kylskåp, bord, bänkar, tält och handla mat! När vi skulle hämta grillen så tog det lite längre tid än vanligt, visade sig att grillen befann sig i ett bilentusiast-garage och vi vart kvar lite längre än tänkt. Men vi hann in i stan och hämta ett kylskåp till all läsk vi skulle ha på träffen.  

Lördagen bjöd på kalasväder (som det brukar på Mittsommartäffarna) och helgen förflöt i goda vänners lag.  

Avslutningen var dock lite spänd, det hade skett ett mord strax utanför campingen och vi fick inte lämna campingen förrän polisen var nöjda. Efter nån timme så kom en campingrepresentant och bad oss lämna namn o telefon så kunde vi “smyga ut bakvägen”, en stig strax bortom våra stugor.  17 Vmaxar smyger inte nånting kan jag säga, men vi tog oss över en tveksam spång och ut i bostadsområdet så vi kunde åka hemåt. 

Hjälmen av till träffgeneralen och Maria som bjöd in oss i sitt hem (bara en sån sak! Men vi hade inte sönder nånting tror jag) och ordnade en kanonträff på ett kanonställe!

En kommentar

  • Här kan man lämna sin egen kommentar om träffen, eller kanske korrigera någon som “minns fel”!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *